مدیر عامل Chainalysis می‌گوید، ارزهای دیجیتال زمانی به جریان اصلی بر می گردد که آمریکا مشکلات خود را حل کند

مدیر عامل Chainalysis می‌گوید، ارزهای دیجیتال زمانی به جریان اصلی بر می گردد که آمریکا مشکلات خود را حل کند

مایکل گرونگر، مدیر عامل Chainalysis، و نیکولا بواناناو، معاون ارشد اروپای جنوبی، خاورمیانه و آفریقا در Chainalysis، در حین افتتاح دفتر این شرکت بلاکچین در دوبی. الوین آر کابرال / The National

ممکن است ارزهای دیجیتال به عنوان ابزار مالی جریان اصلی تا زمانی که مقررات مشخصی برای این صنعت بسیار متلاطم از سوی مقامات آمریکا تدوین و اجرا نشود، تبدیل نشود، مدیر عامل شرکت بلاکچین Chainalysis گفته است.

ضمن پذیرش اینکه چارچوب‌های ارزهای دیجیتال کنونی “در واقع خوب و کارآمد هستند”، سایر مسائل این صنعت ۲.۳۳ تریلیون دلاری باید مورد توجه قرار گیرد، به ویژه زمانی که مربوط به حفاظت از سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان است، مایکل گرونگر به The National گفت.

ایالات متحده، بزرگترین اقتصاد جهان که همچنین به عنوان مهم‌ترین بازار مالی در نظر گرفته می‌شود زیرا فدرال رزرو آمریکا تن دهی جهانی نرخ بهره را تعیین می‌کند، باید در این زمینه پیشقدم شود.

آقای گرونگر گفت: “در بخش مالی، همه ابتدا به ایالات متحده نگاه می‌کنند تا ببینند چه اتفاقی در حال رخ دادن است، و سپس اینکه آیا مقررات قبلاً در سایر مکان‌ها ایجاد شده است… آن‌ها با چارچوب آمریکا انطباق داده خواهند شد.”

“در گذشته شاهد این مسئله بوده‌ایم؛ در مورد ارزهای دیجیتال نیز دوباره این را خواهیم دید. بنابراین، منتظر هستیم که ایالات متحده برخی از این موارد را حل کند و همین‌جاست که وضعیت کنونی ما قرار دارد.”

ایالات متحده در ماه ژانویه پیروزی بزرگی را برای صنعت ارز دیجیتال به دست آورد، زمانی که برای اولین بار صندوق های قابل معامله در بورس اوراق بهادار (ETF) بیت‌کوین را تأیید کرد، راه را برای معامله در بازارهای مالی بورس اوراق بهادار نیویورک، بازارهای جهانی Cboe و شاخص کامپوزیت نزدک باز کرد و دسترسی به بیت‌کوین را برای معامله‌گران خرد آسان‌تر کرد.

ETFها”به طور قطع احساس مثبتی نسبت به ارزهای دیجیتال ایجاد کرد”، آقای گرونگر گفت.

علاوه بر این، مقامات آمریکایی در مهار این بخش فعال بوده و به دنبال نامنظمی‌ها و فعالیت‌های غیرقانونی در میان آن هستند.

اقدامات آنها برخی از بزرگ‌ترین اسامی را تحت تأثیر قرار داده است، از جمله سام بنکمن‌فراید، مدیر عامل سابق FTX که به ۲۵ سال زندان محکوم شد به دلیل تقلب، و چنگ پنگ جائو، مدیر عامل سابق بایننس که در نوامبر به جرم‌هایی مربوط به پولشویی اعتراف کرد و در ۳۰ آوریل به چهار ماه حبس محکوم شد.

آقای گرونگر گفت: “پرونده FTX بسیار منحصر به فرد بود؛ این کمتر به ارزهای دیجیتال مرتبط بود و بیشتر به سقوط سنتی مربوط می‌شد زیرا همه چیز پشت درهای بسته اتفاق افتاد و مربوط به نحوه اداره آن شرکت توسط افراد پشت آن بود.”

وی همچنین به فروپاشی Three Arrows و شبکه Celsius در سال ۲۰۲۲ اشاره کرد.

سرنوشت این شرکت‌ها، همراه با از دست رفتن مشاغل در آن زمان، دوره سرمای ارزهای دیجیتال را به وجود آورد، دوره‌ای که در آن این بخش خنک شد و بیت‌کوین را به زیر سطح روانی ۲۰,۰۰۰ دلار در ژوئن ۲۰۲۲ سقوط داد و حدود ۲ تریلیون دلار از ارزش بازار دارایی‌های دیجیتال را از بین برد.

آقای Gronager گفت: “سلسیوس و سه پرش نشانه‌های بازار مالی بسیار داغ بودند. و تازه‌واردان جدید در بخش مالی، صرافی‌های رمزارز و برخی از پروژه‌های رمزارز بودند – آن‌ها قطعاً کسانی بودند که به طور کامل بیش از حد اهرم استفاده کردند”.

“و برخی از آن‌ها این کار را به صورت غیرقانونی انجام دادند. و این عمدتاً چیزی بود که ما در آنجا دیدیم. همچنین شاهد بودیم که شرکت‌های سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر مطرح نیز سرمایه‌گذاری‌های خود را بیش از حد اهرم می‌کردند و به مشکلات بزرگی برخوردند، اما در واقع بیشتر آن‌ها از آن جان سالم به در بردند.”

نظریه آقای گرونایر Gronager

نظریه آقای گرونایر Gronager

نظریه آقای گرونایر Gronager

آقای گرونایر معتقد است که برای صنعت مالی به طور کلی، “چارچوب محکم و نسبتا خوبی” وجود دارد که به مبارزه با پول شویی و تأمین مالی تروریسم می پردازد.

در مورد صنعت رمزارز، توافق ۴.۳ میلیارد دلاری میان بایننس و وزارت دادگستری آمریکا در نوامبر سال گذشته نشان می دهد که مقامات موضعی را اتخاذ کرده اند و این موضوع بسیار جدی گرفته می شود.

“ما شاهد بودیم که همه بانک های بزرگ … هر کدام جریمه های میلیارد دلاری دریافت کردند؛ اکنون همین چیز را در حوزه رمزارزها هم می بینیم و این سطح را بالا برده است، اطمینان می دهد که رعایت قوانین اولویت خواهد بود و درک و مسئولیت خوبی از سوی صنعت وجود خواهد داشت،” گفت آقای گرونایر.

از جمله جریمه های قابل توجه وضع شده بر مؤسسات مالی به دلیل عدم رعایت قوانین، می توان به توافق ۲.۶ میلیارد دلاری جی پی مورگان چیس در پی رسوایی پرونده پونزی برنارد مادوف در سال ۲۰۱۴ و پرداخت ۵.۲۸ میلیارد دلاری کردیت سوئیس در سال ۲۰۱۷ به دلیل تخلف در فروش اوراق بهادار وابسته به وام های رهنی مسکونی اشاره کرد.

“اکنون هزینه ای بر عدم رعایت قوانین یا ارتکاب به اشتباهات وجود دارد.”

آقای گرونایر گفت که مقررات کلیدی برای ایجاد اعتماد در صنعت رمزارز هستند و دولت ها باید نقش فعالی در تضمین این موضوع ایفا کنند. او امارات متحده عربی را جزء “سه تا پنج کشور برتر در منظر جهانی” مالی و رمزارزها قرار داد.

او گفت که امارات “روش خوبی برای همکاری با صنعت [رمزارز] داشته است، اطمینان حاصل کرده که مقررات کافی وجود دارد”، همتراز با سایر مراکز مالی جهانی مانند نیویورک، لندن و سنگاپور.

ارزش کل تراکنش های رمزارزی در امارات از سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ به ۳۹.۲ میلیارد دلار رسید، طبق داده های ارائه شده توسط Chainalysis به The National.

سرمایه گذاران نهادی که بیش از ۱ میلیون دلار سرمایه گذاری می کنند، بزرگترین بخش تراکنش های امارات را با ۵۹ درصد تشکیل دادند، در حالی که سرمایه گذاران حرفه ای (۱۰,۰۰۰ تا ۱ میلیون دلار) ۳۹ درصد و سرمایه گذاران خرد (تا ۱۰,۰۰۰ دلار) ۲ درصد بودند.

“امارات به طور کلی در مورد [رمزارزها] پیشرفته و پیچیده است و احتمالاً یکی از معدود بازارهایی است که مالی غیرمتمرکز از مبادلات متمرکز مرتبط تر است، که نشان دهنده سطح بالای پیچیدگی است،” آقای گرونایر.

برای دریافت اخبازر روز بازارهای مالی می توانید با ما در سئوتک همراه باشید.

اشتراک گذاری